LADY J

Direktlänk till inlägg 15 juni 2013

PROV IMORGON!!!!!!!!!

Av Lady J - 15 juni 2013 17:12


IMORGON har jag slutprov i naglar! Först 2 timmars teori, sen lunch. Sen är det gärnet med ett set fransk akryl på 2,5 timmar och därefter ett nytt set fransk gelé på 2,5timmar där ena handen också ska lackas rött. Jag är väl klart med allt och vet mitt resultat 18-19.00 Så antigen är jag en diplomerad nagelterapeut imorgon eller så kuggar jag på teorin och får göra om den ahah.. Fan! Jag kunde ju teorin, men nu när jag pluggar får jag bara blackouts.. Min skola har hårdare krav på sina elever också, så om i vanliga fall ska an klara 70 av teorin så måste vi klara 75-80% och samma gällar naglar. Man bedöms på en massa olika punkter, tex. att den vita förlängningen inte är längre än 1/3del av totala nageln, frankanten ska vara lika tunna på alla, ckurvan ska vara jämn o fin, lackningen ska vara jämn och inte på huden, övergången mellan material och naturlig nagel vid nagelbandet ska vara osynligt, poleringen ska inte ha filspår i sig dvs jämnt och glansigt, apex ska vara på samma ställe på samtliga naglar, smile linjen ska vara rak, skarp och likadan på alla naglar, inga material rester som nagelolja får befinna sig på naglarna/i huden, den konvexa c kurvan ska vara rak och fin, i övergången mellan material och naturlignagel vid nagelbandet fååååår man iiinte fila ner i naturlig nagel, inga blodbadande nagelband heller. Laterala sidoförlängningen ska vara rak och följa den naturliga nageln  osv osv osv.. För varje bedömningsmoment som jag skrev om nyss, poängsätts man från 1 till 10, i vanliga fall räcker det med 5 i snitt, på min skola är det 6 som gäller! Men jag är inte orolig över den praktiska biten, det känns som att jag kommer att fixa det relativt bra, jag är orolig för teorin som inte sitter.. Nä, nu ska jag se en film (matrix 2&3) och sen ska jag plugga och efter det ska jag välja proffsiga kläder till imorgon. Bli inte besvikna bara om jag kuggar teorin, jag varnar er redan nu! Men jag är taggad och ska ge mitt bästa! Jag gör slutprovet på MALL också (inte någon tipp som man limmar dit) i både gele och akryl, och det verkade vara första gången på riiiiktigt länge som någon gör det, KUL!


Jag började ju med naglar 18 augusti 2010 och det är ju det här som jag har väntat på i snart 3 år! Att få bli godkänd, att äntligen få börja jobba med naglar, och det är mycket roligare än vad man kanske tror. Jag menar, hur många drömmer inte om att få jobba och tjäna pengar på sin hobby? Att jobba med färg och glitter dag in och dag ut, att vara kreativ och utvecka sin kreativa förmåga, att lära ut och hjälpa andra att bli bättre är min dröm som snart ska gå i uppfyllelse. Så många gånger som man velat kasta skiten från balkongen och aldrig mer se det, typ när jag försökte lära mig 3D, då var jag förbannad! Men allt går, och tro på era drömmar, och följ dem! Kram!


De som bedömmer mig imorgon är mina lärare, om nmi inte redan vet vilka dessa uuuunderbara brudar är så (jag kopierar vilka de är från hemsidan http://www.nhnails.se/ ni kan kolla där om utbildningar osv):


Najet Hamila Strand - Manager

 • Yrkesutbildning 1995 i manikyr, glasfiber/silke, akryl och dekoration.
 • Vidare utbildad varje år i olika märken, nivåer och tekniker både i Sverige och internationellt.
 • Arbetat internationellt med konsultation, visningar, seminarier, produktutveckling, grundande av utbildningsprogram och utbildningar.
 • Tävlat nationellt och internationellt. Totalt 42 tävlingar har resulterat i 37 troféer däribland två SM guld, ett guld i Skandinaviska Mästerskapen, ett guld i Europa Mästerskapen och två silver i Världsmästerskapen.
 • Salongsarbete med kunder sedan 1996.
 • Ansvarig för nagelverksamheten på Björn Axén Institut 1997 till 2004.
 • Domare sedan 1999 på både internationella och Svenska tävlingar.
 • Krönikör
 • Grundare av NH Nails.


Cindy Andersson - Elit terapeut

 • Yrkesutbildning i manikyr och gelé 2002
 • Airbrush utbildning 2004
 • Akrylutbildning 2004
 • Lärarutbildning 2004
 • Ez Flow lärarutbildning 2007
 • Medverkade i uppstartande av nagelskola 2005
 • Lärare på Nacka Nagelskola 2005
 • Salongsarbete sedan 2002. 2002-2004 på Björknäs Salong, 2004-2006 på Nacka Nagelskola och från 2006 på NH Nails Salong
 • Vidareutbildningar i avancerad akrylteknik, dekorationer, pedikyr och gelpolish.
 • Personlig coachning av Najet Hamila Strand
 • Utbildad i permanent akryldesign.
 • Arbetar som lärare på NH Nails Academy sedan 2008
 • Tävlade första gången 2007.  Har redan erövrat tre guld och två brons. 
  * Jag lägger till att hon vann både gele och akryl i den svåraste divisionen nu i höstar i London på Nailympics!
   

       

 
ANNONS
 
Ingen bild

åsa

15 juni 2013 23:15

Lycka till imorgon! ! Håller alla tummar och tår, men tror att du kommer göra ett grymt jobb och klara teorin! Kliver alldeles snart på planet till Turkiet så jag kommer sitta som på nålar tills jag kommer hem och får se hur det går för dig :) du är bäst Julia! Många kramar

Lady J

16 juni 2013 00:09

Oh tack fina Åsa för ditt stöd! Ha det så jäkla underbart i Turkiet nu så hörs vi ;) Puss!!!!

 
Ingen bild

Anna-Maria Swenson

16 juni 2013 09:51

Håller tummarna idag ! Klart du fixar det :) häng inte kvar om det är ngn fråga som känns svår , gå vidre med nästa och gå sen tillbaka ( brukar hjälpa ) .
Spark i baken och LYCKA TILL.

 
Ingen bild

AM

16 juni 2013 10:22

Din dröm kommer bli verklighet idag!:)

Lady J

16 juni 2013 21:13

Jaaaaaaaa :D I made it!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

LJUBOV

16 juni 2013 17:48

Fins ingenting för dig som du inte kan klara om du har mål och viljä kram

 
Ingen bild

Amanda

29 augusti 2013 15:29

Gu vad skönt med 2,5h på prov för fransk på både gele och akrylen. Jag får bara 2h på mig på min skola :O

Lady J

30 augusti 2013 09:50

Ja 2,5 var riktigt skönt. Viken skola går du på ? =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lady J - Onsdag 12 dec 21:07


Jag har tänkt på dig.. mycket, den senaste veckan och jag vet inte varför. Det har varit tyst i min hjärna så länge. Ville skicka ett sms, kolla hur du mår, men ångrade mig efter första bokstaven. Läste några gamla mess, dock inte den sista. Vi...

Av Lady J - Lördag 10 nov 22:34


Tog precis beslutet att inte sova inatt. Varför? För att jag inte har TID! För att det är så mycket som ska göras att om jag sover inatt så kommer jag inte hinna. Just nu är jag i en period då bägaren har tippat över och jag försöker att inte drunk...

Av Lady J - Tisdag 23 okt 01:00


Oooo!!! Vaaaa händer!? Hela min kropp, varje cell, varje andetag och hjärtslag skriker efter någon speciell. Jag har aldrig varit med om liknande! ?Jag faller inte och han gör mig inte svag. Han lyfter mig och jag blir stark, berusar mig utan ...

Av Lady J - Lördag 20 okt 22:34


Idag hade jag kurs i 3D. Det var världigt roligt! Vi började 09 (jag började 08) och jag åkte från salongen 21:20. Bra lördag! Perfekt ! Imorgon ska vi lära oss ny teknik. Vi ska måla! Sååå otroligt duktiga elever jag har, så imponerad!!! ...

Av Lady J - Lördag 20 okt 22:29

Så där! En hel nikotinfri månad har passerat. Blodtryck? Säkert sämre än tidigare. Håller tummarna på måndag. Vill varken röka eller snusa, inget sug, ingen saknad. Så jag kommer inte att räkna hur länge jag varit ?fri från det? från och med imorgo...

follow

Instagram
Har du och jag träffats i verkliga livet??
 JA - vi har pratat
 JA - jag har sett dig
 NEJ

Who am I ?


Julia, 27år, Stockholm!Vill du boka tid? Ring 08-640 25 65

Kontakt: JuliaLofgren@live.se

follow me face

       

Gilla min Facebook-sida! Där får ni se bilder på mina nya designs först!

          LadyJ nail-artist.

 

 

 

Följ bloggen

bloglovinbloglovin

Fråga mig

223 besvarade frågor

Översätt bloggen

Kategorier

Arkiv

jjj


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se